Azorský tuňák Corretora, pomazánka s jemně pikantní omáčkou 200g
Prémiový azorský tuňák, 100% přírodní. Portugalská tradice již od roku 1913.
Tajný recept na jemně pikantní omáčku dává této tuňákové pochoutce naprosto famózní chuť. "Flocos" jsou doslova vločky a jsou to kousky prémiových filetů, které odpadnou při ručním zpracování. Tuto svačinku jsme si naprosto zamilovali jako pomazánku na opečený toast nebo chléb. Lepší a zdravější než běžný sendvič.
Kategorie: | Azorský tuňák |
---|---|
Ingredience: | Kousíčky filetů tuňáka, rajče, paprika, olej a sůl |
Čistá hmotnost: | 200g |
Čistá hmotnost po odkapání: | 180g |
Balení: | Sterilovaná konzerva |
Výrobce: | Corretora, ostrov São Miguel na Azorech |
Prémiový tuňák ulovený v chladném Atlantiku v oblasti Azorkých ostrovů a tradičně ručně zpracovaný přímo na ostrově São Miguel v manufaktuře Corretora, umístěné v přístavu Vila Franca do Campo. 100% přírodní, jen skvělá místní ryba, olej, sůl a v tomto případě přírodní omáčka. Naprosto jedinečná chuť a zdravé jídlo. Z takto výborného tuňáka už není cesty zpět.
Společnost Corretora v roce 1913 původně vznikla jako sdružení exportérů azorského ananasu do kontinentální Evropy. Během druhé světové války potřebovala diversifikovat svou nabídku a tak si postavila vlastní rybářskou flotilu a zpracování tuńáka je pro ni dodnes hlavní činností. Orientuje se hlavně na export do Itálie (to samo o sobě o něčem už vypovídá), Spojených států a Kanady.
Tuňáka dnes loví pro Corretora 2 lodě a z přístavu je to do výroby pouhých 100 metrů vzdušnou čarou. Nečekejte žádnou moderní halu u dálnice, ale tradiční manufakturu s obrovským kouzlem a řemeslným umem. Po vylovení je tuňák z azorských vod následně rovnou zpracován nebo jen jednou zmražen. V manufaktuře se ryba uvaří ve velkých koších v lázni se slanou vodou a odtud pak putuje na zpracování. Zhruba 20 zaměstatnců tuňáka pečlivě filetuje a v bedýnkách se pak odnáší na linku, kde se již ručně vkládají do připravené plechové konzervy nebo sklenice. Zajímavostí je, že si Corretora vyrábí z plechu i vlastní velké formáty konzerv pro gastro provozy. Filety jsou následně zality kvalitním olivovým olejem, ale můžete mít i tuňáka přírodního, ve vlastní šťávě. Během výroby není přidána žádná chemie a můžete si tak užít 100% přírodní vynikajicí rybu.
Přístav Vila Franca do Campo. Žlutá budova je manufaktura Corretora a loď s oranžovou střechou napravo je jedna z těch dvou lodí, která loví tuňáky.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.