Azorský tuňák Corretora, Ventresca v olivovém oleji
To nejlepší z nejlepšího, 100% přírodní. Portugalská tradice již od roku 1913.
Ventresca jsou proužky té nejlahodnější břisní části tuňáka. Naprostý gurmánský zážitek a delikatesa typu tresčí játra nebo kaviár. Ventresca se nedá udělat z každého tuňáka a je proto pomerně vzácná. Ručně zpracováno na ostrově São Miguel. Vychutnejte si lahodný a výživově hodnotný pokrm. Z takto výborného tuňáka už není cesty zpět.
Kategorie: | Azorský tuňák |
---|---|
Ingredience: | Břišní část tuňáka, olivový olej, sůl |
Čistá hmotnost: | 120g |
Čistá hmotnost po odkapání: | 84g |
Balení: | Sterilovaná konzerva |
Výrobce: | Corretora, ostrov São Miguel na Azorech |
Prémiový tuňák ulovený v chladném Atlantiku v oblasti Azorkých ostrovů a tradičně ručně zpracovaný přímo na ostrově São Miguel v manufaktuře Corretora, umístěné v přístavu Vila Franca do Campo. 100% přírodní, jen skvělá místní ryba, olej, sůl a v tomto případě přírodní omáčka. Naprosto jedinečná chuť a zdravé jídlo. Z takto výborného tuňáka už není cesty zpět.
Společnost Corretora v roce 1913 původně vznikla jako sdružení exportérů azorského ananasu do kontinentální Evropy. Během druhé světové války potřebovala diversifikovat svou nabídku a tak si postavila vlastní rybářskou flotilu a zpracování tuńáka je pro ni dodnes hlavní činností. Orientuje se hlavně na export do Itálie (to samo o sobě o něčem už vypovídá), Spojených států a Kanady.
Tuňáka dnes loví pro Corretora 2 lodě a z přístavu je to do výroby pouhých 100 metrů vzdušnou čarou. Nečekejte žádnou moderní halu u dálnice, ale tradiční manufakturu s obrovským kouzlem a řemeslným umem. Po vylovení je tuňák z azorských vod následně rovnou zpracován nebo jen jednou zmražen. V manufaktuře se ryba uvaří ve velkých koších v lázni se slanou vodou a odtud pak putuje na zpracování. Zhruba 20 zaměstatnců tuňáka pečlivě filetuje a v bedýnkách se pak odnáší na linku, kde se již ručně vkládají do připravené plechové konzervy nebo sklenice. Zajímavostí je, že si Corretora vyrábí z plechu i vlastní velké formáty konzerv pro gastro provozy. Filety jsou následně zality kvalitním olivovým olejem, ale můžete mít i tuňáka přírodního, ve vlastní šťávě. Během výroby není přidána žádná chemie a můžete si tak užít 100% přírodní vynikajicí rybu.
Přístav Vila Franca do Campo. Žlutá budova je manufaktura Corretora a loď s oranžovou střechou napravo je jedna z těch dvou lodí, která loví tuňáky.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.