Azorský tuňák Corretora, filety v tomatové omáčce
Prémiový tuňák, 100% přírodní. Portugalská tradice již od roku 1913.
Nádherné, čisté filety tuňáka s trochou jemně tomatové omáčky. Pokud milujete výborného tuňáka a občas si chcete zpestřit chuť, pak je tato úprava pro vás ta pravá. Tomatová omáčka má velmi jemnou chuť a nikterak nepřebíjí zážitek z filetů. Uloveno v Azorských vodách a ručně zpracováno na ostrově São Miguel. Naprosto jedinečná chuť a zdravé jídlo. Vhodné do salátu, do sendviče, na těstoviny a nebo nejlépe jen tak. Z takto výborného tuňáka už není cesty zpět.
Kategorie: | Azorský tuňák |
---|---|
Ingredience: | Filety tuňáka, přírodní tomatová omáčka, slunečnicový olej, sůl |
Čistá hmotnost: | 120g |
Čistá hmotnost po odkapání: | 85g |
Balení: | Sterilovaná konzerva |
Výrobce: | Corretora, ostrov São Miguel na Azorech |
Prémiový tuňák ulovený v chladném Atlantiku v oblasti Azorkých ostrovů a tradičně ručně zpracovaný přímo na ostrově São Miguel v manufaktuře Corretora, umístěné v přístavu Vila Franca do Campo. 100% přírodní, jen skvělá místní ryba, olej, sůl a v tomto případě přírodní omáčka. Naprosto jedinečná chuť a zdravé jídlo. Z takto výborného tuňáka už není cesty zpět.
Společnost Corretora v roce 1913 původně vznikla jako sdružení exportérů azorského ananasu do kontinentální Evropy. Během druhé světové války potřebovala diversifikovat svou nabídku a tak si postavila vlastní rybářskou flotilu a zpracování tuńáka je pro ni dodnes hlavní činností. Orientuje se hlavně na export do Itálie (to samo o sobě o něčem už vypovídá), Spojených států a Kanady.
Tuňáka dnes loví pro Corretora 2 lodě a z přístavu je to do výroby pouhých 100 metrů vzdušnou čarou. Nečekejte žádnou moderní halu u dálnice, ale tradiční manufakturu s obrovským kouzlem a řemeslným umem. Po vylovení je tuňák z azorských vod následně rovnou zpracován nebo jen jednou zmražen. V manufaktuře se ryba uvaří ve velkých koších v lázni se slanou vodou a odtud pak putuje na zpracování. Zhruba 20 zaměstatnců tuňáka pečlivě filetuje a v bedýnkách se pak odnáší na linku, kde se již ručně vkládají do připravené plechové konzervy nebo sklenice. Zajímavostí je, že si Corretora vyrábí z plechu i vlastní velké formáty konzerv pro gastro provozy. Filety jsou následně zality kvalitním olivovým olejem, ale můžete mít i tuňáka přírodního, ve vlastní šťávě. Během výroby není přidána žádná chemie a můžete si tak užít 100% přírodní vynikajicí rybu.
Přístav Vila Franca do Campo. Žlutá budova je manufaktura Corretora a loď s oranžovou střechou napravo je jedna z těch dvou lodí, která loví tuňáky.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.