CASA DE SANTO AMARO Praemium DOC 500ml extra panenský olivový olej - krátká doba expiraceexpirace
Velmi výrazný a svěží. Prémiový extra panenský olivový olej a jeden z nejlepších z Portugalska. Svěží vůně posekané trávy, rajčat, jablek a čerstvých oliv. Harmonická chuť snoubící ušlechtilou hořkost a pikantnost. V chuti s dlouhým dozvukem najdete tóny listů olivovníku, rajčat a dokoce i banánu. Jste-li milovníky zdravé hořkosti v oleji, tak právě tento Praemium je pro vás. Musíte se k němu postupně "propít". Hodí se k dochucení teplých a studených jídel. Krásná lahev má sametově hebký černý povrch a bude ozdobou vašeho stolu. Olivy a olej pocházejí z rodinné farmy Casa de Santo Amaro v regionu Trás-os-Montes, známého svými oleji světové kvality, a mají garantovaný původ označením DOC. Suché klima umožňuje pěstovat dle zásad šetrného hospodářství.
Kategorie: | Olivové oleje |
---|---|
Typ: | Prémiový extra panenský |
Extrakce: | Lisováno za studena ihned po sběru, mechanickým způsobem |
Aroma: | Posekaná tráva, rajčata, jablka, čerstvé olivy |
Chuť: | Intenzivní, s harmonickým a dlouhým dozvukem. Tóny sušeného ovoce, rajčat, banánu a čerstvých listů olivovníku, |
Acidita: | 0,1 - 0,2 % |
Odrůdy: | Cobrançosa, Verdeal Transmontana |
Olivovníky: | 25 až 75+ let |
Region: | Trás-os-Montes |
Farmář: | Casa de Santo AMARO, rodina Pavâo |
Objem lahve: | 500 ml |
Olivy, sklizeň a region
Sklizeno výhradně v olivových hájích rodiny Pavão jemnou mechanickou vibraci na 160ha. Označení DOC (Denominação de Origem Controlada) garantuje původ oliv z oblasti Trás-os-Montes. Sklizeň každoročně probíhá od konce října do půlky listopadu. Olivy jsou okamžitě zpracovány čistě mechanickým způsobem a lisovány na tradičním kamenném lisu za studena. Roční produkce je 25 tisíc litrů olivového oleje.
Rodinná farma Casa de Santo Amaro, rodina Pavão
Historie rodiny a pěstování oliv v regionu Trás-os-Montes se datuje od roku 1687 a dnes o farmu pečuje již 8. generace rodiny Pavão. Dnes je firma vedena bratry Antóniem a Franciscem. Z osobních setkání s ostatními farmáři a vinaři v regionu je zřejmé, že oba bratři si získali v regionu velký respekt. Rodina se stará o pěstování a výrobu od půdy až po expedici lahví s olivovým olejem. Budovy farmy jsou tradiční, trochu podobné českým zámečkům se statkem, a vše probíhá na dvoře nebo v přilehlých budovách. Ochutnávka olejů z tanků ve skladu s řízenou teplotou je úžasný zážitek. Tady pak Francisco, proslavený svým geniálním nosem a chuťovými buňkami, míchá světové olivové oleje, které teď můžete ochutnat i vy.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.