Mořská sůl z vnitrozemí
Že je mořská sůl z vnitrozemí oxymoron? Ale vůbec ne! V Rio Maior, pár desítek kilometrů od pobřeží Atlantiku, je již po tisíciletí získávána sůl ze studny s vodou 7x slanější než je voda v oceánu. Podzemní pramen totiž vymývá miliony let starou usazeninu soli a je tak pevninskou připomínkou dávného moře. Sůl je z vody získávána přírodním způsobem vysušováním na slunci a větrem. Sběr a zpracování je čistě manuální a řemeslo se dědí z generace na generaci. Sůl z Rio Maior je naprosto jedinečná, velmi slaná a plná cenných minerálů.
Vynikající sůl na vaření a dochucování. Z místa, kde ji vyráběli již staří Římané a templářští rytíři. V Rio Maior, pár desítek kilometrů od pobřeží Atlantiku, je již po...
Solný květ je první, nejchutnější a nejkvalitnější vrstva soli, která se vytvoří při odpařování vody a jeji produkce je omezená. Velmi opatrně se musí sejmout tradičním...
Sůl šéfkuchařů na váš stůl. Solný květ je první a nejkvalitnější vrstva soli, která se vytvoří při odpařování vody. Červené víno z Quinta do Gradil jí navíc dodává aroma a...
Solné nebe. Solný květ je první, nejchutnější a nejkvalitnější vrstva soli, která se vytvoří při odpařování vody a jeji produkce je omezená. Velmi opatrně se musí sejmout...