1 hodnocení

Vinný solný květ na maso Loja do Sal

Sůl šéfkuchařů na váš stůl. Solný květ je první a nejkvalitnější vrstva soli, která se vytvoří při odpařování vody. Červené víno z Quinta do Gradil jí navíc dodává aroma a aciditu pro ještě větší zážitky z vašich pokrmů. Hodí se jako dochucení na maso i rybu, zeleninu, těstoviny a dokonce i do čokoládových sladkostí. Z místa, kde sůl vyráběli již staří Římané a templářští rytíři. V Rio Maior, pár desítek kilometrů od pobřeží Atlantiku, je již po tisíciletí získávána sůl ze studny s vodou 7x slanější než je voda v oceánu. Podzemní pramen vymývá miliony let starou usazeninu soli a je tak pevninskou připomínkou dávného moře. Sůl je z vody získávána přírodním způsobem vysušováním na slunci a větrem. Sběr a zpracování je čistě manuální a řemeslo se dědí v rodině Lopes z generace na generaci. Praktické a krásné balení ve skle, s uzávěrem z portugalského korku. 100% přírodní. 

Momentálně nedostupné
246 Kč
Kategorie: Mořská sůl z vnitrozemí
Ochucení: Červené víno z Quinta do Gradil
Region: Oeste, Rio Maior
Výrobce: Loja do Sal, rodina Lopes
Obal: Sklo a portugalský korek
Čistá hmotnost: 245g

Salinas Rio Maior. Výroba soli přírodní cestou pomocí slunce a větru. 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:
Zpět do obchodu