Vinný solný květ na maso Loja do Sal
Sůl šéfkuchařů na váš stůl. Solný květ je první a nejkvalitnější vrstva soli, která se vytvoří při odpařování vody. Červené víno z Quinta do Gradil jí navíc dodává aroma a aciditu pro ještě větší zážitky z vašich pokrmů. Hodí se jako dochucení na maso i rybu, zeleninu, těstoviny a dokonce i do čokoládových sladkostí. Z místa, kde sůl vyráběli již staří Římané a templářští rytíři. V Rio Maior, pár desítek kilometrů od pobřeží Atlantiku, je již po tisíciletí získávána sůl ze studny s vodou 7x slanější než je voda v oceánu. Podzemní pramen vymývá miliony let starou usazeninu soli a je tak pevninskou připomínkou dávného moře. Sůl je z vody získávána přírodním způsobem vysušováním na slunci a větrem. Sběr a zpracování je čistě manuální a řemeslo se dědí v rodině Lopes z generace na generaci. Praktické a krásné balení ve skle, s uzávěrem z portugalského korku. 100% přírodní.
Kategorie: | Mořská sůl z vnitrozemí |
---|---|
Ochucení: | Červené víno z Quinta do Gradil |
Region: | Oeste, Rio Maior |
Výrobce: | Loja do Sal, rodina Lopes |
Obal: | Sklo a portugalský korek |
Čistá hmotnost: | 245g |